Samme gamle Hoola Bandoola
3

TRONDHEIM (Dagbladet):
- Det var en veldig bra konsert i Studentersamfunnet i 1975 - men det blir bedre denne gangen! lovte Mikael Wiehe foran åpningen av norgesturneen i Olavshallen i går kveld.

Av Morten Stokkan
Dagbladet 28.09.1996

Det er 21 år siden siste legendariske Hoola Bandoola Band sto på scenen i Norge.
Den politisk radikale gruppa, med frontfigurene Mikael Wiehe (50) og Björn Afzelius (49), oppnådde enorm popularitet, på begge sider av kjølen.

Seinere gjorde særlig Afzelius lykke som soloartist i Norge, bl.a. sammen med Åge Aleksandersen. Men nå er det Hoola Bandoola Band det handler om igjen. De er sju mann i orkestret, med et par ekstra musikere på scenen. I hele sommer har bandet vært på turné i Sverige - tjue år etter at det oppløst.
- Det blir bare Hoola-Bandoola-musikk på konsertene. de samme gamle sangene, men med et nytt musikalsk uttrykk, fortsetter Mikael Wiehe.
- Selvsagt er det nostalgi, men det kommer også mange unge folk og hører på oss, sier skåningen som mener at hardt arbeid er nøkkelen til suksessen de har hatt.
- Vi har arbeidet flittig og spilt på mange mindre steder, også i Norge.
I Sverige er det som kjent beskjeden interesse for norsk musikk av den typen Hoola Bandoola spiller, og Wiehe kommenterer dette slik:
- Sverige domineres jo av Stockholm. Opplyste mennesker i Danmark og Norge holder rede på hva som foregår både i Danmark og Norge og Sverige. Men i Stockholm vet man ingen ting om hva som foregår, verken i Norge eller Danmark. Bare når Bille August spiller inn en svensk roman - da vet man om det, sier Mikael Wiehe.

Norgesturnéen med Hoola Bandoola Band fortsetter i Bodø, Harstad, Skien, Oslo, Stavanger og Bergen.


20 ÅR ETTER SLUTTEN - Det var veldig bra den gangen. men nå låter det bedre, mener Mikael Wiehe (50), Björn Afzelius (49) og Hoola Bandoola Band. I går kveld startet norgesturnéen i Trondheim