Välkommen till Globetrotters hemsida!


Globetrotters spelar Afzelius på Göteborgskalaset 2004
Göteborgskalaset 2004   Foto: Göran Ekstedt
1980 startade samarbetet med Björn Afzelius och hans band Globetrotters. Det blev fem fantastiska år, nästan 350 konserter, fem LP-skivor som sålde i en halv miljon exemplar. Medlemmarna i Globetrotters tvekade inte när Björn Afzelius Internationella Kulturfond frågade om bandet ville spela vid fondens invigning som ägde rum i Köpenhamn 2003. Det var en återförening med mycket starka känslor och kemin fanns kvar efter alla år.

Originaluppsättningen av Globetrotters från den sista turnén består av Per Melin på trummor och sång, Hannes Råstam bas, Olle Nyberg keyboard, Bengt Bygren keyboard och sång samt Janne Brynstedt gitarr. På sång och gitarr finns även Göran ”Guran” Blomgren som var nära vän till Björn och under flera år varit turnéledare och ljudtekniker.

Denna hemsida är ett försök att dokumentera tiden med Björn Afzelius & Globetrotters. Bandet fortsätter att spela Afzelius låtar då tillfälle bjuds, antingen i fondens namn eller bara för att vi tycker det är så himla kul och viktigt.
Björn Afzelius & Globetrotters,