Sammen etter 20 år
3

Svenske Hoola Bandoola Band står sammen på scenen igjen, for første gang på 20 år. Den musikk-historiske gjenforeningen er blant høydepunktene i kveldens "Tore på sporet". Og gutta er like røde som før. — Mer enn noen gang for trenger verden en ny venstrebølge, sier Mikael Wiehe.

Av Sverre Gunnar Haga
Dagbladet 20.04.1996

Norske TV-seere kommer svenskene i forkjøpet. Kveldens gjenforening er nemlig premiere før en stor turné venter for bandet i Danmark og Sverige i sommer. I alt 30 spillesteder skal besøkes. I oktober blir det norsk turné.
Men det er ikke bare nostalgiske følelser som har fått Björn Afzelius, Mikael Wiehe og resten av Hoola Bandoola Band sammen igjen.


COMEBACK: Hoola Bandoola Band gjenforenes i «Tore på sporet» i kveld. Bandet skal legges dødt igjen 31. desember. Da skal det få hvile. I minst 20 år; sier Mikael Wiehe.

Nytt klima
Med en arbeidsledighet på 600 000 mennesker, store sosiale nedskjæringer og sterke motsetninger mellom svensker og innvandrere er det igjen politisk klima for en sterk venstrebevegelse, sier Mikael Wiehe på telefon fra Sverige.
Vi ønsker å gi en fornemmelse av at det nytter å gjøre noe med de vanskelige forholdene. At en ikke behøver å legge seg flat for markedskreftene og ny-liberalismen. Hoola Bandoola Band la mikrofonene på hylla i 1976, etter seks års drift og fire album.
De oppnådde en meget stor popularitet over hele Skandinavia. I kveldens «Tore på sporet» spiller de tre låter, «Herkules», «Vem kan man lita på» og «Juanita».
Den 18. mai er det så klart for Hoola-gutta på CD-boks. Da gir de ut de fire allerede utgitte platene samlet, pluss en bonus CD. Den inneholder blant annet en rekke hittil uutgitte låter
med engelske tekster.

Til utlandet
Men det er ikke bare musikkgjenforening Tore Strømøy er ute etter i kveld. Vi blir med til Arkhangelsk og Pavel som er på jakt etter sine røtter, og en søskenflokk fra Nord-Trøndelag som leter etter broren sin i Sør-Amerika. Kveldens sportshelt er Odd Iversen.