Gamle svenske raddiser på ny turné
3

TRONDHEIM (VG) Legendariske Hoola Bandoola Band er fortsatt like radikale - 20 år etter siste gang de spilte sammen.

Av Kim Riseth
VG 20.04.1996

I kveld gjenforenes det svenske 70-tallsbandet i "Tore på sporet" på NRK, med nøyaktig samme originalbesetning som for 20 år siden, og til høsten blir det stor turne i Norge.

På morsmålet
Med forgrunnsfigurene Mikael Wiehe og Bjørn Afzelius sang Hoola Bandoola Band om Revolusjonen, den spanske borgerkrigen og en framtid der bare folket har makt - på sitt eget morsmål.
Mens kommunismen har smuldret bort i løpet av den 20 år lange pausen, holder Hoola Bandoola Band fortsatt på gamle idealer.
Hvis noen av oss hadde blitt mer høyrevridd i løpet av disse 20 årene hadde det aldri blitt noen gjenforening. Vi har ikke endret noe på innholdet i tekstene. For oss er de fortsatt like betydningsfulle, om ikke enda mer, forklarer Mikael Wiehe.


RADDIS-ROCKERE: Legendariske Hoola Bandoola Band bedyrer at de fortsatt holder på de gamle 70-talls’idealene, 20 år etter sist spilte sammen. Fra venstre Håkan Skytte, Povel Rand’en, Mikael Wiehe, Björn Afzelius, Arne Franck, Per-Ove Kellgren og Peter Clemmedson.


Åge-inspiratorer
Mange blir litt mer reaksjonære med åra, men vi har fortsatt i den samme tradisjonen hele tiden. Her er det fortsatt ikke en jævel
som ville ha stemt på noe høyreparti, konkluderer Bjørn Afzelius. Med sin skånsk-svenske aksent fikk Hoola Bandoola Band stor betydning også i Norge. Åge Aleksandersen har forklart at han begynte å synge på trøndersk etter inspirasjon fra
oss, sier Afzelius.

Mye baluba
Gjenoppstandelsen av Hoola Bandoola Band, med en tillyst konsertturne i sommer, har skapt stor medieinteresse i Sverige. Men det er altså på norsk TV du kan få se dem i oktober skal vi på turne i hele Norge, med minst ti konserter, lover Bjørn Afzelius.